Studie Loopbaan Blogs

SLB #7 – The next Jellarious step!

#7 - Jellarious +

Reflectie

Bewijsstukken:

4e jaar: Assessment presentatie semester 1
4e jaar: Portfolio semester 1

Terugkijkend op mijn Calo tijd is er niet één rol die er uit sprong omdat die me bijvoorbeeld het beste lag. Er zijn een paar rollen die mij met name in hun combinatie interesseren. Dit zijn de rollen van coördinator/(bege)leider, manager/organisator en de rol van ondernemer. De eerste twee rollen waren vanaf de beginperiode op de Calo al de rollen waar mijn interesse naar uit ging. Dat was ook de reden om voor de richting S&B op de Calo te kiezen. De rol van ondernemer heeft in de laatste pakweg anderhalf jaar een vogelvlucht genomen. Met het ondernemen hebben ook de rollen van ontwikkelaar en onderzoeker een stap gemaakt als is de rol van onderzoeker meer een houding die is ontwikkeld, namelijk een bewustere onderzoekende houding. Er is een bredere interesse voor zeer uiteenlopende dingen ontstaan door die houding. Dit levert me soms onverwacht mooie gesprekken op met iemand waar je ineens een gemeenschappelijke interesse deelt. Prachtig!

Alleen de rol van adviseur heeft mij niet gegrepen gedurende de opleiding. Geen punt. Ik heb nog een heel leven om hier eventueel meer aandacht aan te geven. Of niet. Ik geloof dat dit zal ontstaan wanneer ik daar behoefte aan heb. Een beetje als het sport- en beweeglandschap. Dat veranderd constant en heeft ook soms nieuwe modellen nodig om goed te blijven functioneren. Kijk bijvoorbeeld naar de verenigingsmodellen. Tegenwoordig hebben die heftige concurrentie van fitness aanbieders en de ongebonden sporters die wielrennen of hardlopen. Hun aanbod veranderen doen ze echter nauwelijks waardoor de verenigingen in zwaar weer komen. Misschien kunnen verenigingen het wel niet zelf oplossen omdat de kennis er niet is of omdat ze geen tijd hebben om daar mee bezig te zijn. Dan vraagt de sport om meer professionalisering in het kader zodat de organisatorische kant van een sportvereniging door een betaalde kracht gedaan kan worden, of verenigingen moeten gewoon ophouden te bestaan en de sportende burgers zelf hun sport laten organiseren. Als mensen echt willen sporten, dan gaan ze dat wel doen. Misschien moeten alle gebonden sporters wel in een klap ongebonden sporters worden omdat alle verenigingen ophouden te bestaan. Dat lijkt me een fantastisch experiment. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat het niet spannend is om extreme veranderingen door te voeren en dat alle ideeën (hoe gek ze ook klinken) goeie ideeën zijn. Mede door die open manier van denken kreeg ik een innovatief idee en sta ik op het punt om een bedrijf te beginnen die dit idee gaat uitrollen. Ook hierin zie je weer een combinatie tussen de rol van ontwikkelaar, organisator, coördinator en ondernemer.

Als sportkundige ben je een combinatie van de rollen. Iedere sportkundige heeft echter andere voorkeuren en combinaties binnen die rollen. Dat is wat een ieder uniek maakt. Bij mij staat ondernemen voorlopig 100% bovenaan en ik sta te popelen om de vrijheid te voelen die gaat ontstaan na het behalen van mijn studie. De vrijheid om vol in het ondernemerschap te duiken. De combinatie van de rollen, maar ook de samenwerking tussen mensen en organisaties gaat om verbinden. Verbinden is voor mij een van de belangrijkste factoren. Ik vind het fantastisch om mensen aan elkaar te verbinden en de juiste ideeën aan de juiste mensen of organisaties te verbinden. Dit komt ook sterk terug in de missionstatement van mijn onderneming:


 

 

Jellarious

Duurzame Verbinder | Waardevolle Innovator

Duurzaam verbinden door inspirerend enthousiasme
Waardevol creëren door aandachtige en persoonlijke begeleiding

 

 


Personal brand

Binnen Jellarious heb ik drie rollen: Jelle the Sportsman, the entrepreneur en the builder. Deze drie rollen komen ten eerste uit het feit dat ik al mijn hele leven met sporten en presteren bezig ben. Ik weet wat het is om doelgericht en hard te trainen, in een team te werken op het scherpst van de snede en kritisch naar mijn leerproces en prestaties te kijken. Daarnaast ben ik nu twee jaar officieel bezig met ondernemen waarin ik altijd op zoek ben naar meer effectieve of efficiënte manieren om te werken of te te organiseren. Ik durf daarbij te dromen maar ik zorg dat ik niet in die dromen verdrink. Ik doe dit door na het dromen altijd nuchter na te denken over de effecten op korte en lange termijn. Als derde denk ik als bouwer in uitdagingen en mogelijkheden in plaats van problemen en obstakels. Alles is mogelijk, de wereld is een speeltuin! Ik ben flexibel op veel verschillende manieren. Ik kan mijn tenen namelijk met gestrekte benen aanraken, maar ik ben ook flexibel in manieren van werken. Bouwen kun je op verschillende manieren uitleggen. Het gaat om het verbinden van een paar stukken hout om een tafel te maken of het kan gaan over het verbinden van twee organisaties aan elkaar zodat er een zakelijke verbinding gebouwd wordt. Beide interesses zijn voor mij van toepassing.

Samenvattend bestaan de drie rollen dus uit de volgende kernwaarden:

Jelle the Sportsman: is kritisch, doelgericht en een teamspeler;
Jelle the Entrepreneur: is vernieuwend, visionair en overziet de lange en korte termijn;
Jelle the Builder: denkt in uitdagingen en mogelijkheden, is flexibel en verbindt;

Om deze rollen, kernwaarden en het zijn van Jellarious in de markt te brengen heb ik onder andere deze website opgezet. Daarnaast gebruik ik Instagram om in beeld updates te delen met de buitenwereld en LinkedIn om mijn connecties op de hoogte te houden van de grotere zakelijke updates. Instagram heb ik tegenwoordig zo ingericht dat ik altijd in een serie van drie mijn posts plaats om zo een rustig geheel te creëren.

De website is een plek om wat langere teksten te lezen over mijn ervaringen of huidige projecten en natuurlijk om te zien wat ik voor jou als klant kan betekenen. Daarnaast dient de site om het voor potentiële klanten laagdrempelig te maken om met mij in contact te komen.

Wat staat er dan te gebeuren in de nabije toekomst? De zomer staat voor mij altijd in het teken van beachvolleybal. Ik geef ontelbare trainingen en clinics voor verenigingen en scholen en ik organiseer mijn eigen beachvolleybal competitie. Gedurende het hele jaar ben ik daarnaast bezig met indoor volleybal waarbij met name Topvolleybal Zwolle de volle aandacht vraagt. Dit gaat om bestuurlijke taken en daarnaast om het presteren als speler op het veld. Vanuit de expertise binnen het volleybal ben ik bezig een projectbureau op te zetten dat zich richt op volleybal. Ik verbind daarbij verschillende partijen met elkaar om voor funding te zorgen en tegelijkertijd het projectbureau te laden met projecten van die partijen. Ik zie dit projectbureau als opstap voor het echte grote werk: de eredivisie. Hier zal komend jaar meer duidelijkheid over komen. Houd hiervoor de website en mijn social media in de gaten! Als laatste ben ik nu vanuit Jellarious aan het bouwen aan een nieuw bedrijf. Dit bedrijf gaat zich bezig houden met het groot maken van het Zonnetapijt. Energie opwekken op sportvelden die niet gebruikt worden? Geniaal!! Hoe kom je erop?! Dit kun je lezen in blogs die ik regelmatig probeer te posten op deze website. Dus schroom niet om af en toe eens een bezoekje te brengen hier en te kijken of ik eventueel iets voor jou of je organisatie kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *